-
Tipy na vánoční dárky
nav-right - Dárkové poukazy
-
Herold pro Vás
nav-right -
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Zauzený domácí sýr
Uzení sýrů v domácích udírnách je stále populárnější, protože si celkem snadno můžete vyrobit pochoutku na plánovanou oslavu nebo jen tak na chuť k pivu i vínu. Uzený sýr je prostě klasická kulinářská záležitost a skvělá bezmasá varianta, která je vhodná i pro ty, kdo s udírnou teprve začínají. Výslednou chuť výrobku snadno přizpůsobíte svým chuťovým buňkám díky neomezeným možnostem, co do sýru přidat, ať už to bude uzenina, ořechy, zelenina nebo bylinky.
Postup:
Sýr nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme směs na sýr dle chuti a promícháme. Také je teď ta chvíle na promíchání s případně zvolenými surovinami (šunka, turista, olivy, zelený pepř,...) a opět pečlivě promícháme. Vezmeme uditelný obal průměr 40, 55, 65, 75, 80 nebo 90 mm a naplníme ho dílem. Provázkem zavážeme konec obalu a dáme do vyhřáté udírny na 75°C a udíme 3 až 4 hodiny. Sýr jíme až druhý den nebo až po úplném vychladnutí, aby byl zachován jeho tvar.
Suroviny:
- sýr Eidam 30% tuku
- koření Směs na sýr
- uditelný obal - průměr 40, 55, 65, 75, 80 nebo 90 mm
- uzenina, ořechy, zelenina, bylinky,.. - dle libosti