Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Zauzený domácí sýr

 

Uzení sýrů v domácích udírnách je stále populárnější, protože si celkem snadno můžete vyrobit pochoutku na plánovanou oslavu nebo jen tak na chuť k pivu i vínu. Uzený sýr je prostě klasická kulinářská záležitost a skvělá bezmasá varianta, která je vhodná i pro ty, kdo s udírnou teprve začínají. Výslednou chuť výrobku snadno přizpůsobíte svým chuťovým buňkám díky neomezeným možnostem, co do sýru přidat, ať už to bude uzenina, ořechy, zelenina nebo bylinky.

 
Postup:

Sýr nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme směs na sýr dle chuti a promícháme. Také je teď ta chvíle na promíchání s případně zvolenými surovinami (šunka, turista, olivy, zelený pepř,...) a opět pečlivě promícháme. Vezmeme uditelný obal průměr 40, 55, 65, 75, 80 nebo 90 mm a naplníme ho dílem. Provázkem zavážeme konec obalu a dáme do vyhřáté udírny na 75°C a udíme 3 až 4 hodiny. Sýr jíme až druhý den nebo až po úplném vychladnutí, aby byl zachován jeho tvar.

 

Suroviny:
  • sýr Eidam 30% tuku
  • koření Směs na sýr
  • uditelný obal - průměr 40, 55, 65, 75, 80 nebo 90 mm
  • uzenina, ořechy, zelenina, bylinky,.. - dle libosti
Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...